Resultaten postoperatieve infecties

OrthoKliniek30-01-2019-37.jpg

In onze dienst houden we systematisch onze postoperatieve resultaten bij. Zo zijn sinds kort onze cijfers beschikbaar over postoperatieve infecties in 2017. Alle ingrepen moeten minstens één jaar gevolgd worden, vandaar dat de cijfers van 2018 pas volgend jaar beschikbaar zullen zijn.

Voor een totale heupprothese is onze infectieratio 0,5 %; voor een totale knieprothese 2,2 %; voor een bipolaire heupprothese 0 %; voor een revisie totale heupprothese 2,8 %; voor een revisie totale knieprothese 5,3 %; voor een lumbale fusie 3,2 % en voor een cervicale fusie 0 %.

Vergeleken met internationale cijfers scoren we hiermee zeer goed! Bovendien waren quasi alle infecties oppervlakkig, wat wil zeggen dat er geen infectie diep op het implantaat was. Meestal konden deze infecties behandeld worden met wondzorg en antibiotica, en leidde dit niet tot een heropname.