Dr. Vundelinckx

18-01-2018-125.jpg

specialisatie: knie, schouder, sportletsels, traumatologie

Dr. Bart Vundelinckx werkt sinds juli 2016 voltijds op de dienst Orthopedie-Traumatologie van het AZ Nikolaas Sint-Niklaas, met als subspecialisatie knie- en schouderchirurgie, sportletsels en traumatologie.

Hij volgde zijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit Hasselt en de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 2009 promoveerde met grote onderscheiding.

Daarna specialiseerde hij verder aan de KUL in de Orthopedische Chirurgie onder leiding van Prof. Dr. Johan Bellemans en Prof. Dr. Guy Molenaers. In 2015 behaalde hij zijn Master na Master in de Orthopedische Chirurgie met grootste onderscheiding.

Vervolgens heeft hij een fellowship van 1 jaar vervuld in de “Fowler Kennedy Sports Medicine Clinic”, in London, Ontario, Canada. Onder begeleiding van oa. Dr. Robert Litchfield en Dr. Alan Getgood, legde hij zich in het bijzonder toe op osteotomietechnieken rond de knie, comlexe ligamentaire reconstructies van de knie en kraakbeenpathologie. Hij deed ook meer ervaring op in arthroscopische en open schouderchirugie van sportletsels en degeneratieve pathologie. Bovendien bekwaamde hij zich in primaire en revisie knieprothesechirurgie bij Dr. Steve MacDonald.
In London was hij tevens teamarts van het Universitaire Ijshockeyteam’Western Mustangs’.

Dr. B. Vundelinckx legt zich toe op het volledige gamma van knie- en schouderchirurgie, zowel sportletsels als reconstructieve chirurgie (prothesen), open en arthroscopische procedures.

Tijdens zijn opleiding was hij mee bestuurslid van de BOTRA (Belgian Orthopaedic & Trauma Resident’s Association).

Momenteel is hij actief lid van de BKS (Belgian Knee Society) en de BVOT (Belgische Vereniging van Orthopedie en Traumatologie).