Specialisaties -> Hand & Pols -> Springvinger


Springvinger

Wat is een springvinger ?
Een buigpees schuift in een peesschede in de hand. Soms kan deze peesschede vernauwen of de pees verdikken, zodat de pees niet meer soepel kan glijden. De buigpees hapert dan en dit geeft dan een verspringend gevoel. Dit geeft dan ook pijn in de handpalm aan de basis van de vinger. Men spreekt dan van een springvinger. Dit wordt verholpen door eenmalig een spuitje cortisone te geven of een operatie.

Spring1.png

De operatie van een springvinger
De operatie van een springvinger gebeurt ambulant en onder plaatselijke verdoving. U komt 's morgens binnen en gaat vrij snel na de operatie naar huis. De operatie duurt niet zo lang. Het totale verblijf in het operatiekwartier kan wel een paar uur duren. Er is namelijk de voorbereiding en ook na de operatie wordt u nog even gevolgd. Als u wat zenuwachtig bent kunt u hiervoor iets vragen.

Via een kleine insnede wordt de pees vrijgemaakt.

Na de operatie hebt u meestal weinig of geen pijn. Op het dagverblijf zullen ze uw volgende afspraak meegeven. De eerste zorgen na de operatie worden door uw huisarts verstrekt.


De postoperatieve zorgen
Het is noodzakelijk om snel te bewegen volgens bijgevoegd schema. De draadjes zullen door uw huisarts worden verwijderd een tiental dagen na de operatie.

Spring2.png

Als er zich problemen stellen gelieve de huisarts of onze dienst te contacteren, eventueel via spoedgevallen.